Breng je huid in zomerconditie!

Onze huid heeft het in de zomer flink te verduren. We zijn vaker buiten, en genieten met volle teugen van de zon. Als de zomer eenmaal is aangebroken moeten we onze huid beschermen. Maar wist u dat u ook al vooraf uw huid in goede conditie kunt brengen, zodat ze beter bestand is tegen de zomerzon, en een stootje kan hebben?

 

Wat doet de zon met onze huid?
De zon zorgt voor de aanmaak van vitamine D in de huid, dat is goed voor sterke botten en voor weerstand tegen bepaalde soorten kanker. De zon geeft de huid een tintje en ook dat zorgt voor bescherming. Maar de zon draagt ook bij aan het verouderen en uitdrogen van de huid, en er kunnen rimpeltjes ontstaan. Sommige mensen hebben zonneallergie, en ook mensen met littekens, vlekken of couperose kunnen daar juist in de zon meer last van krijgen. Om nog maar niet te spreken van verbranding en, op den duur, huidkanker.

De conditie van uw huid
In onze vorige column zijn we ingegaan op zonnebescherming. Deze keer bespreken we wat je vooraf kan doen om je huid in een goede conditie te brengen voor de zomer. Voordat we de zomer in gaan is het goed dat de huid de afvalstoffen van de winter heeft opgeruimd, dat de dode huidcellen goed zijn verwijderd, dat de huid stevig en egaal is, en een goede weerstand heeft. De gezonde, vitale, huid is daar voortdurend mee bezig, maar voor de meesten van ons kan de huid een steuntje in de rug goed gebruiken. Een goed voorbeeld is Microdermabrasie.

Microdermabrasie
Microdermabrasie reinigt de huid met fijne kristallen die met een vacuüm techniek op de huid worden afgevuurd en vervolgens worden afgezogen. Dode huidcellen komen los, de huid wordt diep gereinigd en wordt gestimuleerd om zich te vernieuwen en te verjongen. Dit bevordert de conditie en het zelf herstellend vermogen van de huid, en het vertraagt de veroudering. De huid wordt egaler, en kan beter werkzame stoffen opnemen. Microdermabrasie kan ook gebruikt worden om oppervlakkige littekens en rimpeltjes te verminderen, en om de huid te verjongen en verstrakken.

Voeding
Een gezonde huid heeft gezonde voeding nodig. Vitaminen, anti-oxidanten en bètacaroteen zorgen voor een betere bescherming tegen de zon. Bètacaroteen stimuleert de aanmaak van melanine, vitaminen, anti-oxidanten en bètacaroteen remmen de aanmaak van vrije radicalen die op den duur schadelijk zijn voor de huid. Zorg er voor dat je voeding veel rood, oranje en geel fruit en bosvruchten bevat, en de nodige salades en groenten zoals sperzieboontjes, spinazie, wortel, paprika en tomaten.

Vraag deskundig advies
Als je vragen hebt over hoe je jouw huid het best kan voorbereiden op de zomer, of als je meer wilt weten over Microdermabrasie, vraag dan advies aan een deskundige (schoonheidsspecialist of huidtherapeut ).